Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، هم‌زمان با آغاز موج پنجم کرونا و ابلاغ شیوه‌نامه‌های بهداشتی مبنی بر تعطیلی مشاغل زیرمجموعه ۲ و ۳ و ۴، این روز‌ها شاهد تردد بیشتر مردم و بازبودن بیشتر مشاغل و کسب‌وکار‌ها در مشهد هستیم.

این روز‌ها در هر ساعت از شبانه‌روز که در مشهد تردد کنید، شاهد ترافیک بسیار زیاد خودرو‌ها و تردد عابران در معابر، پاساژها، بانک‌ها، ادارات دولتی خواهید بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گویی موج پنجمی در کار نیست و مردم به دستورات مسئولان پزشکی و دیگر نهاد‌های متولی مبارزه با کرونا بی‌علاقه هستند. درواقع این‌بار هرچه شیوه‌نامه ابلاغ شد، مردم برعکس آن عمل می‌کنند.

در باب چرایی تعطیل‌نشدن مشاغل، به‌سراغ بازرس اتاق اصناف مشهد رفتیم تا قضیه را از دیدگاه متولیان اصناف بررسی کنیم.

امیر دلداری بازرس اتاق اصناف مشهد گفت: اکنون بیشتر مشاغل مشهد در گروه یک قرار گرفته‌اند و تعطیل نمی‌شوند، حتی تالار‌ها و باغسرا‌ها نیز با ۵۰ درصد ظرفیت می‌توانند فعالیت کنند. فقط ۳۰ درصد کسب‌وکار‌ها در گروه شغلی ۲ واقع شده‌اند و مجاز به فعالیت نیستند.

بیشتر بخوانید

افزایش تعداد کودکان کرونایی بستری شده در مشهد

او افزود: تا کی می‌توانیم مشاغل را تعطیل کنیم و چگونه باید پاسخ ضرر و زیان اقتصادی آنان را بدهیم؟ واحد‌های صنفی در موج‌های ۴ و ۵ کرونا کمترین نقش را در ابتلا به کرونا و مرگ‌ومیر آن داشته‌اند؛ اما هنگامی که سخن از مدیریت بیماری می‌شود، این اصناف هستند که باید تعطیل شوند. درباره ورزش، برخلاف آنکه جزوی از اصناف نیستند، از مشاغل زیان‌ده به حساب می‌آیند و سال گذشته تعطیلی‌های فراوانی داشتند. بسیاری از کسب‌وکار‌های ما در سال گذشته بیش از ۴ ماه تعطیل بودند و این رقم برای یک کاسب، مساوی با ورشکستگی است.

بازرس اتاق اصناف مشهد با انتقاد از ورود خودرو‌های پلاک غیربومی به مشهد ادامه داد: مبنای ورود مسافر به مشهد و دیگر نقاط کشور، ناوگان حمل‌ونقل عمومی بود. اما این روز‌ها که کرونا سیر افزایشی دارد، ورود خودرو‌های پلاک غیربومی به مشهد روند صعودی داشته است.

دلداری درباره چگونگی جلوگیری از تعطیلی اماکن و البته جلوگیری از افزایش آمار کرونا ۲ پیشنهاد مطرح و بیان کرد: یا باید برای همه مشاغل ساعت کاری مشخصی تعریف کرد یا باید هرچه سریع‌تر برنامه واکسیناسیون عمومی را آغاز کرد. در شرایط کنونی واقعا تعطیلی اماکن راهکار سودمندی نیست.

او تصریح کرد: بااین‌حال و براساس وظیفه شغلی‌مان، باید اقدامات قانونی را برحسب ابلاغ ستاد ملی کرونا انجام دهیم. براین‌اساس، از ابتدای امسال تا ۲۳ تیرماه ۱۱۲۰ واحد صنفی متخلف پلمب شده‌اند. همچنین ۳۰۰۰ گروه گشتی مشترک با اداره بهداشت، اماکن، اصناف و اتحادیه صنفی داشته‌ایم. ۱۲۶ هزار بازدید میدانی از مشاغل، ۲۵۰۰ اخطار کتبی و ۸۰۰ فرم جریمه بخشی دیگر از فعالیت ما در موج‌های چهارم و پنجم کرونا بوده است.

بازرس اتاق اصناف مشهد تاکید کرد: پیشنهاد واکسیناسیون فعالان اصناف و مشاغل را داده‌ایم؛ اما از آنجا که فرایند واکسیناسیون و برنامه‌ریزی آن ملی است، نتوانستیم چنین امکانی را برای مشهد فراهم کنیم.

نگرانی والدین از افسردگی فرزندان

فرزاد فتاحی مدیرکل ورزش و جوانان خراسان‌رضوی درباره تعطیلی اماکن و زیرساخت‌های ورزشی گفت: هم‌زمان با ابلاغ رسمی ستاد کرونا مبنی بر تعطیلی فعالیت‌های ورزشی، از ۱۹ تیر این فعالیت‌ها متوقف شده است.

او در واکنش با چرایی تعطیل‌نشدن بسیاری از مشاغل افزود: این سؤالی است که ما همواره با آن مواجهیم و پاسخ درستی دریافت نمی‌کنیم. برخلاف آنکه ورزش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن و نشاط و پویایی می‌شود، همواره از اولین گروه‌هایی است که باید فعالیتش را متوقف کند.

مدیرکل ورزش و جوانان خراسان‌رضوی از نگرانی خانواده‌ها گفت و ادامه داد: بسیاری از والدین می‌گویند نگران سلامت روحی فرزندانشان هستند و این تعطیلی‌ها و خانه‌نشین‌شدن فرزندانشان آنان را افسرده کرده است. اما در واقع چاره‌ای نیست و ما موظف به اجرای دستورات ستاد مقابله با کرونا هستیم.

فتاحی درباره فعالیت پارک‌های آبی که چندی پیش با انتشار کلیپی در فضای مجازی خبرساز شد، بیان کرد: مجوز فعالیت پارک‌های آبی در وضعیت نارنجی شهر‌ها ایرادی ندارد. همچنین طبق ابلاغ ستاد کرونا، استخر‌های روباز می‌توانند فعال باشند و مدیران این پارک‌ها با برداشتن سقف، امکان اخذ مجوز را پیدا کردند. البته اکنون که شرایط قرمز است، این مجموعه‌ها نیز تعطیل شده‌اند.

او تصریح کرد: اکنون فقط تیم‌های لیگ‌برتری، تمرینات مسابقات قهرمانی کشور و اردو‌های ملی با کسب مجوز از این اداره اجازه فعالیت خواهند داشت.

موج پنجم کرونا درحالی در مشهد سپری می‌شود که براساس مشاهدات عینی، مردم مشهد برخلاف موج‌های گذشته اهتمام چندانی به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی ندارند و بسیاری از فعالان بنگاه‌های اقتصادی کوچک، فست‌فودها، رستوران‌ها، کافی‌شاپ‌ها، مراکز خرید و حتی سینماها، اراده‌ای بر تعطیلی موقت مشاغل خود ندارند. دراین‌بین، فقط ورزش است که اماکن خود را تعطیل کرده است. البته برخی باشگاه‌های بدن‌سازی، همچنان با حضور تعداد اندکی از مشتریانشان مخفیانه فعالیت می‌کنند که لازم است متولیان ورزش به آن رسیدگی کنند.

منبع: شهرآرا

انتهای پیام//ف. ب

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری کرونا تعطیلی اصناف موج پنجم کرونا پنجم کرونا موج پنجم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۴۳۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟

افزایش تعداد تعطیلات آخر هفته اگرچه مورد اتفاق دولت و مجلس قرار دارد اما حالا رایزنی ها و اختلاف نظرها بر سر تعیین روز آن است که در کنار جمعه، پنجشنبه تعطیل باشد یا شنبه؟

«دومین روز تعطیل آخر هفته، کدامیک باشد؟ شنبه یا پنجشنبه؟» این روزها موضوع تعطیلی دو روز آخر هفته و اینکه کدام روز در کنار جمعه تعطیل شود، بحث داغ بین مجلس و دولت شده و آخرین اظهار نظر درباره تعطیلات هفته را تا اینجای کار محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور داشته است.

براساس گزارش تسنیم، موضوع از این قرار است که دولت سیزدهم لایحه‌ای را به منظور «افزایش تعداد تعطیلات روزهای هفته» در ۷ آذر ۱۴۰۲ به مجلس ارسال کردتا نمایندگان مجلس درباره آن تصمیم بگیرند.

پس از تصویب کلیات این لایحهدر صحن مجلس، لایحه مذکور به کمیسیون اجتماعی ارجاع داده شد تا اعضای این کمیسیون تصمیم بگیرند که چه روزی در کنار جمعه ها به عنوان تعطیلات هفتگی وارد تقویم کشور شود.

کمیسیون اجتماعی مجلس: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

در حالیکه اغلب نمایندگان مجلس، «روز شنبه» را برای تعطیلات آخر هفته مناسب‌تر می‌دانستند، کمیسیون اجتماعی «روز پنجشنبه» را مصوب کرد،اما بعد از بازخوردهای بیرونی، مجلس تصمیم برای انتخاب روز تعطیل را به دولت واگذار کرد و همین موضوع، انتقاد معاون پارلمانی دولت از مجلس شد.

دولت: پنجشنبه‌ها تعطیل شود

محمد حسینی با بیان اینکه دولت با تعطیلی پنجشنبه‌ها موافق است، از مجلس بابت واگذار کردن تعیین روز تعطیل به دولت انتقاد کرد و گفت: انتظار این است که نمایندگان مجلس بر روی نظرات خود باقی بمانند.

در همین باره، علی بابایی کارنامی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است که چون دولت در لایحه خودش هیچ اشاره‌ای به روز خاصی نکرده، پس در حقیقت انتخاب تعطیل شدن یک روز (به غیر از جمعه) را مجلس به دولت واگذار کرده است.

وزارت خارجه: شنبه‌ها تعطیل شود

با این حال، به نظر می‌رسد در خود دولت نیز اتفاق نظری در این باره وجود ندارد. روز گذشته خبری مبنی بر موافقت وزارت امور خارجه با تعطیلی شنبه‌ها در رسانه‌ها منتشر شد و این وزارتخانه تأکید داشت که «در راستای حمایت از فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی» با تعطیلی شنبه به جای پنجشنبه موافق است و در واقع «با هدف بهبود شرایط اقتصادی کشور» تعطیلی شنبه را به دولت پیشنهاد داده است.

بهادری جهرمی: کارشناسان نظر بدهند

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت طی سخنانی گفته بود که پیشنهاد دولت این است که ضمن افزایش تعطیلات هفته به دو روز، انتخاب این روزها در اختیار نظرات کارشناسی بخش‌های مختلف قرار گیرد.

وی اظهار داشت: حتی برخی از مسئولان دولتی می‌گویند روز دوم باید متغیر باشد یعنی هر موقع دولت صلاح دانست، بر اساس شرایط، یک روز را تعطیل کند.

ذهنیت اشتباه درباره تعداد روزهای تعطیلی ایران

ناگفته نماند که برخی از کارشناسان اساساً با تعطیلی دو روز در هفته مخالف هستند و معتقدند این امر برای مثال موجب افزایش میزان سوخت مصرفی در کشور می‌شود.

این در حالی است که طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، متوسط تعطیلات آخر هفته و تعطیلات مناسبتی در اکثر کشورهای جهان بین ۱۱۰ تا ۱۲۹ روز است.

در کشور ما (با احتساب ۲۶ روز تعطیل رسمی و ۵۲ روز تعطیل روز جمعه) تعداد تعطیلات سالانه ۱۰۴ روز استکه نسبت به متوسط جهانی پایین‌تر است.

بنابراین اگر تعداد تعطیلات آخر هفته در ایران ۲ روز باشد، میزان تعطیلات سالانه، ۱۲۵ روز می‌شود که با متوسط جهانی هم همخوانی دارد.

بررسی‌های انجام شده نشان می دهد که میزان بهره وری کشورها با ساعت کار آنها نسبت معکوس دارد. به طوری که افزایش تعطیلات می‌تواند در برخی موارد از هزینه‌های اضافی بکاهد و در بسیاری از موارد نیز، با افزایش بهره‌وری نیروی کار در سایر روزهای هفته، میزان کارایی روزهای دیگر را بالا ببرد.

کشورها چه روزهایی تعطیل هستند؟

در برخی کشورها نظیر ایران، جیبوتی، نپال، مکزیک، کلمبیا، هندوستان و فیلیپین، تنها یک روز در آخر هفته (یا جمعه یا شنبه یا یکشنبه) تعطیل است.

تعطیلی روزهای پنجشنبه و جمعه هم در گذشته در کیان کشورهای اسلامی رایج بود، اما در سال های اخیر، بسیاری از کشورهای خاورمیانه (با اکثریت مسلمان) تعطیلات آخر هفته را به جمعه و شنبه تغییر دادند؛ زیرا اعتقاد بر این است که این تغییر باتوجه‌ به روزهای فعال و غیرتعطیل در بسیاری از کشورهای جهان بخصوص در زمینه اقتصادی (در این کشورها عمدتاً‌ شنبه و یکشنبه تعطیل است)، مزایای اقتصادی قابل‌توجهی را برای آنها به ارمغان می‌آورد. حتی کشوری نظیر یمن نیز تعطیلات آخر هفته «پنجشنبه و جمعه» را به تعطیلات «جمعه و شنبه» تغییر داده است.

امارات متحده عربی نیز که پیش از این، «جمعه و شنبه» را به عنوان تعطیلات آخر هفته خود داشت، در سال ۲۰۲۲ آن را به تعطیلات «شنبه و یکشنبه» بعلاوه‌ی نیم روز در روز جمعه برای اقامه نماز تغییر داد.

در مالزی، بیشتر نقاط این کشور، از جمله کوالالامپور، «شنبه و یکشنبه» را تعطیل هستند. با این حال، چند ایالت «جمعه و شنبه» را به‌عنوان آخر هفته رسمی خود حفظ می‌کنند. کشورهای دیگری نظیر تونس و مراکش نیز در روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیل هستند.

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۳، تعطیلات دو روزه آخر هفته خود را از «پنجشنبه و جمعه» به «جمعه و شنبه» تغییر داد تا به هماهنگی روزهای کاری و بانکی خود با سایر نقاط جهان کمک کند. عمان، بحرین، کویت و قطر نیز تعطیلات آخر هفته خود را به «جمعه و شنبه» تغییر داده‌اند.

کشور لبنان در سال ۲۰۱۷، یک الگوی جدید مبنی ۳۵ ساعت کار در هفته را در پی گرفت و طبق تقویم این کشور، روزهای «شنبه و یکشنبه» تعطیلات آخر هفته هستند. لازم به ذکر است که لبنان به دلیل تعداد زیاد مناسبت‌های مذهبی، دارای بیشترین تعداد تعطیلات در جهان است.

حال اگر کشورما تصمیم به تعطیلی شنبه‌ها بگیرد (با احتساب تعطیلی روز جمعه)، با کشورهایی نظیر مصر، الجزایر، اردن و لیبی تعطیلات مشترک خواهد داشت.

حتی کشور عراق که اکثریت جمعیت آن‌ را شیعیان تشکیل می‌دهند نیز روزهای «جمعه و شنبه» تعطیل است.

افغانستان نیز آخرین کشور مسلمان بود که روز شنبه را جایگزین تعطیلی پنجشنبه کرد.

بنابراین اگر در ایران تصمیم به تعطیلی پنجشنبه گرفته شود، تنها کشوری در جهان خواهیم بود که این روز را تعطیل کرده است و احتمالاً این موضوع، مراودات مالی و اقتصادی ایران با دنیا را با مشکلاتی مواجه خواهد کرد چرا که تنها ۳ روز در هفته فرصت باقی می‌ماند.

دیگر خبرها

  • تعطیلی که به معضل مملکت بدل شد | پنجشنبه یا شنبه؛ بالاخره کدام؟
  • تعطیلی پنج‌شنبه‌ یا شنبه؛ کدام یک برای تحقق «شعار سال» سودمند است؟
  • تعطیلی پنجشنبه یا شنبه ؛ توقف در بدیهیات
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • دیدگاه یک استاد دانشگاه درباره تعطیلی جمعه و شنبه
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه
  • انتقاد تند اتاق اصناف به تعطیلی پنجشنبه‌ها؛ خودتحریمی بزرگ در کمین ایران
  • ‏‬زورآزمایی «شنبه» و «پنجشنبه» بر سر تعطیلی
  • تعطیلی پنج‌شنبه این بالا را بر سر اقتصاد کشور می‌آورد